Τρίπλεξ Triplex Καρδιάς


Οι ενδείξεις για την ανάγκη να υποβληθεί κάποιος ασθενής σε υπερηχογράφημα καρδιάς είναι πολλές. Η διερεύνηση από τον ιατρό κάποιου συμπτώματος που πιθανώς παραπέμπει σε καρδιακή νόσο ή η παρακολούθηση για την ανταπόκριση στην χορηγούμενη θεραπεία είναι δύο συχνοί λόγοι για τους οποίος ο ιατρός θα συστήσει υπερηχογράφημα καρδιάς. Σε υπέρηχο καρδιάς υποβάλλονται επίσης βρέφη και παιδιά για τη διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών ή διερεύνηση φυσημάτων που ακούει ο ιατρός κατά την κλινική εξέταση.

Η καθημερινή επαφή πολλών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, η μεταξύ τους ανταλλαγή ιδεών καθιστούν την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα μοναδική. Η λιποθυμία είναι η προσωρινή απώλεια των αισθήσεων και στους άνω των forty ετών ή εάν προκαλεί τραυματισμό, απαιτείται καρδιολογική εκτίμηση. Αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού, ειδικά σε υπερτασικούς άνω των 65 ετών.

Έχει Νόημα Να Κάνεις Γυμναστική Όποτε Το Θυμηθείς;

Ο καρδιολόγος πρέπει να διακρίνει πότε θέτουν σε κίνδυνο τον ασθενή και πότε είναι αθώα διαταραχή. Αθλητιατρικός έλεγχος - Αντιμετώπιση αρτηριακής υπέρτασης παχυσαρκίας. Το πλήρως επανδρωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών βρίσκεται σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο 7ημέρες την... Τα Εξωτερικά Ιατρεία του Metropolitan Hospital καλύπτουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και λειτουργούν από Δευτέρα... Το Metropolitan Hospital παρέχει στους διεθνείς μας ασθενείς όλο το πακέτο ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται... Κάθε πιστοποίηση και κάθε βράβευσή μας τιμά κάτι παραπάνω από τη φροντίδα μας.

Triplex Υπέρηχος Καρδίας

Η προληπτική εξέταση στην σχολική ηλικία και κυρίως στην προεφηβεία, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει και την διενέργεια τρίπλεξ, θα τις διαγνώσει και θα συσταθεί στο παιδί-έφηβο να αποφύγει την συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα. Παρακολουθούμε την ανάπτυξη της καρδιάς σε καθορισμένες ηλικίες καθώς και την λειτουργικότητα αυτής, ώστε να είναι το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλές κατά τις αθλητικές του δραστηριότητες. Καταρχάς ελέγχουμε την βασική ανατομία της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων (αορτή και πνευμονική) στο παιδί, ώστε να γνωρίζουμε ότι έχουμε μια «φυσιολογική» καρδιά. Πρώιμη επανεκτίμηση σε μικρού βαθμού περικαρδιακές συλλογές, εφόσον υπάρχει αλλαγή στην κλινική κατάσταση του ασθενούς. Εκτίμηση του μεγέθους του εμφράγματος, της παρουσίας επιπλοκών και της συστολικής λειτουργίας της αριστεράς κοιλίας μετά από έμφραγμα μυοκαρδίου (με ενδεχόμενη χρήση και ηχοαντιθετικών παραγόντων – distinction echo). Η εξέταση συμπεριλαμβάνεται στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ (ο εξεταζόμενος πληρώνει μόνο το 15% της εξέτασης).

Άλλες Ιατρικές Υπηρεσίες

Αυτό επιτρέπει στον καρδιολόγο να συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση και με το triplex καρδιάς επιτρέπεται και η παρακολούθηση της εξέλιξης της υγείας του ασθενούς, καθώς και το εάν ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη θεραπεία. Η δύσπνοια ή το πρήξιμο στα πόδια πιθανώς να είναι ενδείξεις καρδιακής ανεπάρκειας, μία νόσο που το υπερηχογράφημα καρδιάς μπορεί να διαγνώσει. Όταν η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο για να καλύψει τις ανάγκες του σώματός σας τότε σταδιακά επέρχεται πτώση στη λειτουργία της οδηγώντας σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Το triplex καρδιάς περιλαμβάνει ταυτόχρονα μονοδιάστατο και δισδιάστατο υπερηχοκαρδιογράφημα και Doppler. Το Doppler δείχνει αν το αίμα επιστρέφει μέσα από μια βαλβίδα ή αν η ροή εμποδίζεται λόγω στένωσης. Σχετικά με την ανώμαλη ροή αίματος, το Doppler μπορεί να δείχνει ότι υπάρχει τρύπα στο καρδιακό τοίχωμα. Έτσι μέσω της εξέτασης της περιοχής με triplex καρδιάς αποκαλύπτεται αυτή η ανωμαλία στη ροή του αίματος. Triplex καρδιάς (μηχάνημα ιατρείου)Το υπερηχογράφημα καρδιάς, γνωστό στο ευρύ κοινό και ως triplex καρδιάς (ή εναλλακτικά ως τρίπλεξ καρδιάς ή υπέρηχος καρδιάς), είναι μία απεικονιστική εξέταση της καρδιάς. Συνοπτικά, με την χρήση υπερηχητικών μηχανικών κυμάτων μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο την καρδιά και τα μακροσκοπικά χαρακτηριστικά αυτής όπως τις διαστάσεις των δομών της (ανατομία) και την λειτουργική απόδοση αυτών (φυσιολογία).

Επίσης, επειδή το ηχοκαρδιογράφημα δείχνει το μυοκάρδιο, μπορεί κανείς να δει περιοχές λεπτότερες από άλλες και οι οποίες δεν παχαίνουν όπως αναμένεται κατά τη συστολή. Ο μορφοτροπέας εντοπίζει επίσης τους ήχους που επιστρέφουν από τις επιφάνειες των εσωτερικών δομών, όπως το μυοκάρδιο και οι καρδιακές βαλβίδες. Ένα μηχάνημα (ο ηχοκαρδιογράφος) αναλύει τα κύματα και καθορίζει την απόσταση των δομών από το μορφοτροπέα. Ένας υπολογιστής υπολογίζει το χρόνο που κάνουν τα ηχητικά κύματα να πάνε προς και από την καρδιά και μετά δημιουργεί το σχήμα της καρδιάς με βάση αυτές τις πληροφορίες. Η εικόνα της καρδιάς εμφανίζεται σε μια οθόνη και μπορεί να καταγραφεί σε βίντεο ή να αποτυπωθεί σε χαρτί. Το τρίπλεξ καρδιάς είναι μία εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή σε διαγνωστικά κέντρα που διαθέτουν το μηχάνημα.

Είναι πτυχιούχος ιατρικής από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευτεί στην καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ευαγγελισμός". Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές κλινικές, όπως η Euromedica, η Ευρωκλινική Αθηνών και η Παθολογική κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σπάρτης. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, η ιατρός παρακολουθεί και συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πάνω από εκατό εργασίες και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Με πείρα ετών και επιστημονική γνώση, η καρδιολόγος αναλαμβάνει την πρόληψη και τη διάγνωση καρδιολογικών παθήσεων, ενώ χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, που τη διευκολύνουν στην εξέταση των ασθενών της, καθώς και στη θεραπεία τους. Τέλος, η γιατρός είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο Χουρζαμάνης Αλέξανδρος είναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Comments

Popular posts from this blog

Learn Finance With Online Courses, Classes, & Lessons

Comsats {University|College} Islamabad, Lahore Campus